سوابق و زندگی‌نامه وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم را در پایگاه اطلاع رسانی کافه‌اقتصاد بخوانید.

خلاصه ای از سوابق و زندگی نامه وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم که از سوی مسعود پزشکیان طی نامه رسمی به مجلس شورای اسلامی ارائه شد به شرح زیر است:

سید عباس عراقچی، وزیر پیشنهادی وزارت امورخارجه

سیّد عباس عراقچی (زادهٔ ۱۴ آذر ۱۳۴۱) دیپلمات و سیاستمدار ایرانی است که از سال ۱۴۰۰ به‌عنوان دبیر شورای راهبردی روابط خارجی فعّالیت می‌کند. وی از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ سمت معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران را برعهده داشت. او همچنین از اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با گروه ۱+۵ بوده‌ که در وین حضور داشته‌ است.

وی دانش‌آموخته‌ کارشناسی روابط بین‌الملل از دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه، کارشناسی ارشد علوم سیاسی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و همچنین دکترای اندیشه‌های سیاسی از دانشگاه کنت است.

عراقچی فعالیت خود در وزارت خارجه را از سال ۱۳۶۷ آغاز کرد. او در فاصله سال‌های ۱۳۷۸ تا سال ۱۳۸۲ به‌عنوان سفیر ایران در فنلاند و از سال‌ ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۰ به‌عنوان سفیر ایران در ژاپن فعالیت می‌کرد.

وی در سال ۱۳۹۲ برای یک دوره ۴ ماهه در دولت دهم سرپرست سخنگوی وزارت امور خارجه بود و از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۳۹۶ نیز سمت معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه را برعهده داشت.

او در پی تغییر ساختار این وزارتخانه، از ۲۷ دی ۱۳۹۶ تا ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ سمت معاون سیاسی وزیر امور خارجه را برعهده داشت و در حال حاضر به‌عنوان مشاور عالی وزیر امور خارجه، عضو انجمن ملی دیپلماسی و دبیر شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کند.

عباس عراقچی در حال حاضر به‌عنوان مشاور عالی وزیر امور خارجه، عضو انجمن ملی دیپلماسی و دبیر شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کند.

 

سید عباس صالحی گزینه  پیشنهادی برای پست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 

«سیدعباس صالحی» گزینه پیشنهادی مسعود پزشکیان برای پست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در حال حاضر به عنوان مدیرمسئول مؤسسه و روزنامه اطلاعات و رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی فعالیت می‌کند.

دکتر سیدعباس صالحی متولد ۱۳۴۳ در مشهد و فرزند مرحوم آیت الله میرزا حسن صالحی (متوفی ۱۳۹۶) است. علامه محمدرضا حکیمی درباره پدر سیدعباس صالحی می گوید: «یکی از علمای صالح از نظر علم و عمل، ساده زیستی و تواضع وخدمت پنجاه ساله، جناب آقای آیت الله حاج سید حسن صالحی خراسانی هستند که بنده حدودا از زمان مصدق با ایشان آشنا هستم، ایشان همیشه در حال درس و تدریس بوده‌اند.

سیدعباس صالحی دانش آموخته علوم حوزوی و در دانشگاه نیز فلسفه خوانده است، در دو حوزه علمیه مشهد و قم در محضر آیات عظام وحید خراسانی، جواد تبریزی، سید عزالدین زنجانی، میرزا علی آقا فلسفی و دیگران تلمذ کرده؛ هرچند لباس روحانیت به تن ندارد. صالحی همچنین در مباحث فلسفی از محضر استادان ابراهیمی دینانی، انصاری شیرازی، جوادی آملی و حسن‌زاده آملی بهره برده است. او از سال ١٣٧٠ تاکنون دروس مرتبط با فقه و فلسفه و کلام اسلامی را در حوزه و دانشگاه تدریس کرده است.

از جمله سوابق اجرایی وی:

– عضو هیات مدیره‌ و هیات امنای دفتر تبلیغات اسلامی از سال ٧٦ تاکنون (٥ دوره)

– عضویت در شورای «مهندسی فرهنگی» (شورای عالی انقلاب فرهنگی) از ٨٥ تا ٨٧

– عضو حقیقی شورای فرهنگ عمومی و مدیرمسئول و سردبیر برخی از نشریات علمی و فرهنگی کشور

– معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

-وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

احمد میدری ، وزیر پیشنهادی تعاون،کار و رفاه اجتماعی

احمد میدری (متولد ۱۳۴۲ در آبادان) اقتصاددان ایرانی و معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت حسن روحانی بوده است. وی دارای دکترای تخصصی اقتصاد و کارشناسی ارشد توسعه و برنامه‌ریزی اقتصادی از دانشگاه تهران است.

میدری سابقه تدریس در دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه شهید چمران اهواز را نیز دارد و در سال ۱۳۸۲، دوره کوتاه‌مدت آموزشی و پژوهشی دانشگاه سازمان ملل را نیز طی کرده است.

در انتخابات زودهنگام چهاردهم دوره ریاست جمهوری در ایران، احمد میدری به عنوان مشاور اقتصادی مسعود پزشکیان، نامزد جبهه اصلاحات، در برنامه میزگرد اقتصادی شبکه یک سیما حاضر شد. میدری در این میزگرد آموزش و بهداشت را به عنوان دو کالای عمومی معرفی کرد که باید خارج از نظام بازار در اختیار شهروندان قرار گیرد. این اقتصاددان بازسازی اقتصادی بر اساس عدالت اجتماعی را ایده اصلی پزشکیان دانست.

از سوابق اجرایی، آموزشی و پژوهشی احمد میدری می‌توان به معاون وزیر کار در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، نماینده مجلس شورای اسلامی در دوره ششم، مشاور قائم مقام وزیر اقتصاد (از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۴)، عضو هیئت مدیره بیمه دانا (از خرداد ۱۳۸۴ تا تیر ۱۳۸۶)، عضو ناظر شورای برنامه‌ریزی استان خوزستان در دوره نمایندگی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، تدریس در دانشگاه علامه طباطبایی از سال ۱۳۸۳ تاکنون در دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد (دروس: سیاست‌گذاری در بخش صنعت، نظام‌های اقتصادی، اقتصاد توسعه، و روش تحقیق)، تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز و آبادان، دروس اقتصاد خرد و کلان (از سال ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۵)، پژوهشگر مرکز تحقیقات استراتژیک (از سال ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۲) و پژوهشگر مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی (از سال ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۶) اشاره کرد

ستار هاشمی، وزیرپیشنهادی برای پست وزارت ارتباطات

ستار هاشمی، متول ۱۳۵۵ در یاسوج است. او دکترای مهندسی کامپیوتر دارد و استاد تمام گروه مهندسی کامپیوتر شیراز است. همچنین مدرک کارشناسی سخت‌افزار را از دانشگاه اصفهان، کارشناسی‌ارشد هوش مصنوعی را از دانشگاه علم و صنعت و دکترای هوش مصنوعی‌ را از دانشگاه علم و صنعت و موناش استرالیا گرفته است.

ستار هاشمی که در وزارت ارتباطات دولت دوازدهم معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰) بود بعد از پایان این دولت به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور رفت و معاون توسعه فناوری و خدمات الکترونیک ثبتی در این سازمان شد.

از دیگر سوابق اجرایی که در کارنامه کارای او دیده می‌شود رئیس هیئت مدیره شرکت ایرانسل (‌۱۴۰۲ تا کنون، معاون فناوری اطلاعات شرکت ارتباطات زیرساخت (۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸)، عضو شورای راهبری توسعه مدیریت سازمان فناوری اطلاعات کشور (۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸)،مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس (۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶)، رئیس دانشکده آموزش‌های الکترونیکی دانشگاه شیراز (۱۳۹۲ تا ۱۳۹۴)، رئیس بخش کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر (۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲) و دبیر کارگروه توسعه دولت الکترونیک استان فارس (۱۳۹۵ تا ۱۳۹۶) است.

محمدرضا ظفرقندی وزیر پیشنهادی بهداشت درمان و آموزش پزشکی

محمدرضا ظفرقندی وزیر پیشنهادی بهداشت درمان و آموزش پزشکی از سوی مسعود پزشکیان برای کابینه متولد ۱۳۳۷ در تهران است. او یک جراح عمومی – فلوشیپ جراحی عروق و تروما از دانشگاه تهران است.ا

از جمله سوابق او طی سال های اخیر به این شرح است:

عضویت در کمیسیون پزشکی دانشگاه تهران

مسئول امور آموزشی و دستیاران گروه آموزشی جراحی دانشگاه علوم پزشکی تهران

قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران

عضویت در هیئت ممتحنه آزمون جامع پیش کارورزی و پذیرش دستیار کشور وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران

رئیس درمانگاه و سرپرست بخش اورژانس دانشگاه علوم پزشکی تهران

عضویت در کمیته تخصصی جراحی عمومی شورای عالی پزشکی کشور وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی

عضویت در شورای عالی اورژانس کشور وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی

عضویت در هیئت ممتحنه دانشنامه رشته تخصصی جراحی عمومی کشور وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی

عضویت در کمیسیون قانونی ماده ۲۰ تشخیص امور پزشکی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی

عضویت در هیئت ممتحنه آزمون ارتقاء و پره بورد جراحی کشور وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی

عضویت در هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ سازمان نظام پزشکی جمهوری اسالمی ایران

رئیس بخش جراحی عروق و تروما دانشگاه علوم پزشکی تهران

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشگاه علوم پزشکی تهران

نماینده وزیر در کمیسیون دانشجویی بررسی موارد خاص وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی

عضویت در کمیسیون هفت نفره ناظر بر انتخابات اعضاء هیئت ممتحنه شورای آموزش پزشکی و تخصصی کشور وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی

رئیس شورای هماهنگی بهداشت و درمان استان تهران وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی

رئیس کمیته بهداشت مواد غذایی و لوازم آرایشی و بهداشتی استان تهران استانداری تهران

عضویت در هیئت امناء مرکز ملی تحقیقات علوم پزشکی کشور وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی

رئیس کمیته دانشگاهی سرطان دانشگاه علوم پزشکی تهران

عضویت در هیئت تحریریه مجله طب جانباز پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰

عضویت در هیئت تحریریه مجله مرکز قلب تهران دانشگاه علوم پزشکی تهران از سال ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۰

عضویت در هیئت تحریریه مجله جراحی عمومی و تخصصی فرهنگستان علوم پزشکی از سال ۱۳۹۶

عضویت در هیئت تحریریه مجله سازمان نظام پزشکی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران

عضویت در کمیسیون عالی تجدید نظر پزشکی جانبازان بنیاد مستضعفان و جانبازان

عضویت در شورای عالی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران

رئیس کل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران

او در سوابق خود رتبه سوم گروه علوم بالینی – جراحی هشتمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی در سال ۸۱ ، رتبه سوم گروه بالینی ، جراحی نهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی در سال ۸۳ ، جایزه حکیم جرجانی در دانشکده پزشکی بالینی ، جایزه استاد یلدا است و تاکنون ۹ کتاب از ایشان در حوزه های تخصصی پزشکی چاپ شده است.

احمد دنیا مالی وزیر پیشنهادی ورزش

احمد دنیا مالی که اکنون به عنوان نماینده مردم بندر انزلی در مجلس شورای اسلامی است به عنوان وزیر ورزش و جوانان پیشنهادی دولت چهاردهم به مجلس شورای اسلامی معرفی شده است. متن زیر نگاهی به زندگی اوست:

 

احمد دنیامالی در سال ۱۳۳۹ در بندر انزلی به دنیا آمد. او به عنوان سیاستمدار و مدیر ارشد اجرایی و ورزشی ایرانی ایفای نقش کرده و اکنون نماینده حوزه انتخابیه بندر انزلی در مجلس شورای اسلامی و رئیس هیت مدیره باشگاه فوتبال ملوان بندر انزلی است. وی پیشتر به عنوان رئیس اسبق کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران و معاون اسبق وزیر راه و راهبری و رئیس اسبق سازمان بنادر و کشتیرانی ایران و رئیس اسبق فدراسیون قایقرانی ایران فعالیت کرده است. همچنین در کارنامه اش، معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران (مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران) را از سال‌ ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸ ثبت کرده است. از جمله پروژه‌های دوره تصدی وی در معاونت فنی و عمرانی می‌توان به برج میلاد، تونل توحید، تونل رسالت، بوستان آب و آتش، تونل نیایش و تونل‌های جمع‌آوری آب‌های سطحی تهران اشاره کرد.

 

دنیامالی در سال‌های ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۹ معاون وزارت راه و رابری و ریاست سازمان بنادر و کشتیرانی را برعهده داشته‌است. او نه سال رئیس فدراسیون قایقرانی ایران بود و هم‌اکنون نایب رئیس کنفدراسیون قایقرانی آسیا و عضو هیئت رئیسه فدراسیون جهانی این رشته‌است. وی دارای دکترای برنامه‌ریزی شهری از دانشگاه علوم تحقیقات و کارشناسی ارشد مهندسی معماری و شهرسازی از دانشگاه علم و صنعت ایران است.

دنیامالی از ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۱ معاون فنی و مهندسی و عضو هیئت عامل سازمان بنادر و کشتیرانی کشور بود. در این دوره اقداماتی چون طرح تجهیز بنادر کانتینری ایران، طرح توسعه بنادر (بنادر عباس، بوشهر، چابهار، امام خمینی، نوشهر و بندر انزلی) انجام شد.

وی که از نزدیکان رحمان دادمان بود از ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۴ معاونت وزارت راه و ترابری و رئیس سازمان بنادر و کشتیرانی کشور را برعهده گرفت. در این دوره اقداماتی نظیر پروژه طرح توسعه و تجهیز فاز ۲ بندر شهید رجایی در بندر عباس با بودجه ۵۰۰ میلیون دلار، احداث بندر استراتژیک امیرآباد بهشهر، مازندران، پروژه تجهیز ناوگان دریایی سار SAR=Search & Rescue و تجهیز بنادر ایران به برج‌های مراقبتی انجام شد.

 

دنیامالی از ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸ معاونت فنی و عمرانی شهردار تهران را بر عهده داشت.

احمد دنیا مالی از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ عضو شورای شهر تهران بوده و مسئولیت‌های زیر را بر عهده داشته‌است.

دنیامالی از ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۹ رئیس فدراسیون قایقرانی ایران بود.او همچنین عضو هیئت مدیره فدراسیون جهانی کانوئینگ (ICF)، مسئول توسعه کانوئینگ در قاره آسیا، معاون فدراسیون جهانی دراگون بوت و عضو هیئت رئیسه و خزانه دار بوده‌ است.

قهرمانی تیم آب‌های آرام ایران در سال‌های ۱۳۸۶، ۱۳۸۸ و ۱۳۹۰ در آسیا و مدال‌های طلا در قایقرانی در بازی‌های آسیایی گوآنجو سال ۱۳۸۹ از جمله دستاوردهای دورهٔ تصدی او بر فدراسیون قایقرانی بوده‌است.

کار احمد دنیامالی در فدراسیون قایقرانی ظهر ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۱پایان یافت و محمدشروین اسبقیان مدیر کل تربیت بدنی آذربایجان شرقی جانشین وی شد.

دنیامالی طی دو دوره (از ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۶ و از ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶) رئیس هیئت مدیرهٔ باشگاه ملوان انزلی بوده‌است. وی هم اکنون رئیس مجمع باشگاه ملوان می باشد

علیرضا کاظمی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش

علیرضا کاظمی (متولد ۱۳۴۴ مشهد) تحصیلکرده حوزه و دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان یکی از شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی ایران است که بیشتر به دلیل فعالیت‌هایش در حوزه آموزش و پرورش شناخته می‌شود.

وی در مقاطع مختلف، مسئولیت‌های گوناگونی در این حوزه بر عهده داشته است که یکی از مهم‌ترین مسئولیت‌های او سرپرستی وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران پس از استعفای محسن حاجی‌میرزایی در شهریور ۱۴۰۰ بود.

وی همچنین پیش از این قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، مشاور وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان دانش‌آموزی بود.

معاون پرورشی و فرهنگی، معاون آموزش متوسطه، مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش و مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی از دیگر سوابق اجرایی کاظمی است.

 

عباس علی آبادی وزیر پیشنهادی نیرو

عباس علی آبادی که در دولت سیزدهم در سمت وزیر صنعت، معدن و تجارت مشغول ایفای نقش بود، به عنوان وزیر پیشنهادی نیروی دولت چهاردهم به مجلس شورای اسلامی معرفی شده است. نگاه مختصری به زندگی او خواهیم داشت:

عباس علی‌آبادی (زادهٔ ۱۳۴۰ در اراک) سیاستمدار، مدیر ارشد اجرایی و استاد دانشگاه ایرانی است که از سال ۱۴۰۲ تا کنون در دولت سیزدهم سمت وزیر صنعت، معدن و تجارت را برعهده دارد.

علی‌آبادی دانش‌آموختهٔ کارشناسی و کارشناسی‌ارشد مهندسی مکانیک با گرایش تبدیل انرژی از دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران و درجه دکترای مهندسی مکانیک از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با گرایش کنترل بوده‌است. او مدرس دروس مختلف مهندسی مکانیک و مباحث مرتبط با موتورهای درون‌سوز (توربین‌های گازی) در دانشگاه‌های مختلف کشور است. از جمله پیشینه‌های کاری و مدیریتی علی‌آبادی نیز می‌توان به فعالیت در جهاد سازندگی، مشارکت در اجرا و مدیریت پروژه‌های نیروگاهی کرخه و کارون ۳، مدیریت‌ عاملی شرکت مپنا، شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران و معاونت وزیر نیرو در امور برق و انرژی اشاره نمود.

از جمله برنامه‌های او حین تصدی معاونت امور برق وزارت نیرو، استفاده از نیروگاه‌های تجدیدپذیر، واقعی کردن قیمت برق و تکمیل نیروگاه‌های نیمه‌تمام بود.او در مقام معاونت، اعلام کرده بود به دلیل عدم مشارکت بخش خصوصی ایران در ساخت نیروگاه، دولت این کشور در امر ساخت نیروگاه فعال خواهد شد.

او پیشینهٔ ریاست دانشگاه صنعتی مالک اشتر را دارد و از دی‌ ۱۳۸۸ تا تیر ۱۴۰۲ نیز مدیرعامل گروه مپنا بوده‌است، دستاوردهای بزرگ و مهمی در حوزه برق، توربین، طراحی مدل اولیه موتور هواپیما، طراحی و تولید خودرو هیبرید و باتری خودروهای برقی در زمان مدیریت علی آبادی در مپنا انجام شد.

سید رضا صالحی امیری وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری

در لیست پیشنهادی برای تصدی وزیر میراث فرهنگی و گردشگری نام سید رضا صالحی امیری نشسته است. مروری خواهیم داشت به زندگینامه و سوابق او:

 

سید رضا صالحی امیری در چهاردهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۴۰ در شهرستان بابل، شهر امیرکَلا متولد شد. وی تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و متوسطه را در همان شهر گذراند و با شروع جنگ تحمیلی عازم جبهه‌ های نبرد شد و همزمان تحصیل در دانشگاه را آغاز کرد و سپس موفق به اخذ مدرک لیسانس و فوق‌لیسانس در رشته علوم سیاسی و مدرک دکتری در رشته مدیریت شد. وی بعد از اخذ مدرک دکتری تدریس در دانشگاه را آغاز کرد و توانست در سال‌های بعد به عنوان دانشیار به عضویت هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات درآید.

سوابق مدیریتی و اجرایی

۱٫ معاون بررسی های استراتژیک وزارت اطلاعات

۲٫ رئیس کمیته اجتماعی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی

۳٫ معاون پژوهش های فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام

۴٫ سرپرست وزارت ورزش و جوانان

۵٫ رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی

۶٫ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

فرزانه صادق مالواجرد وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی

فرزانه صادق مالواجرد (متولد ۱۳۵۵) معمار و شهرساز ایرانی است که در حوزه‌های مدیریت شهری و سیاست‌گذاری مرتبط با معماری و شهرسازی فعالیت دارد. او دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و گزینهٔ مسعود پزشکیان برای تصدی وزارت راه و شهرسازی است.

صادق دارای تجربه گسترده‌ای در حوزه‌های مرتبط با معماری و شهرسازی است و در پروژه‌های مختلف شهری و معماری نقش داشته است. او در دانشگاه‌های معتبر ایران تحصیل کرده و به عنوان یکی از متخصصان برجسته در این حوزه شناخته می‌شود.

 

صادق در ۲۷ دی ماه ۱۳۹۷ توسط محمد اسلامی (وزیر وقت) به سمت معاون شهرسازی و معماری منصوب شد. در مرداد ماه ۱۴۰۲ پس از برکناری از آن سمت از سوی مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی دولت ابراهیم رئیسی به عنوان مشاور در امور شهرسازی و معماری منصوب شد. وی پیش از آن نیز از مدیران کل این معاونت بوده است.

عزیز نصیرزاده وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح

عزیز نصیرزاده خلبان ارتش جمهوری اسلامی و متولد ۱۳۴۳ از شهر سراب استان آذربایجان شرقی است که از شهریور سال ۱۴۰۰ تاکنون، به پیشنهاد سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و با حکم فرمانده معظم کل قوا، به‌عنوان جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کند. او در سال ۱۳۶۱ به استخدام نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران درآمد و پس از فارغ‌التحصیلی از دانشکده خلبانی نیروی هوایی ارتش و گذراندن دوره‌های آموزشی در ایران و پاکستان، به گردان تاکتیکی هواپیمای اف -۱۴ پیوست. نصیرزاده از اواسط ۸ سال جنگ تحمیلی، به‌عنوان خلبان جنگنده اف -۱۴ در چندین مأموریت هوایی شرکت کرده است.

مهمترین سوابق و فعالیت‌های نصیرزاده
وابسته نظامی جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا
مدیریت جنگ الکترونیکی معاونت عملیات نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
معاونت اطلاعات نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
معاونت طرح و برنامه نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
ریاست ستاد نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
معاونت برنامه و بودجه و مجلس کل ارتش جمهوری اسلامی ایران
فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران
فرماندهی نیروی هوایی ارتش: عزیز نصیرزاده در ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ از سوی حضرت آیت الله خامنه‌ای فرمانده معظم کل قوا، به عنوان فرمانده‌ی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد و تا سال ۱۴۰۰ در این سمت باقی ماند. او پیش از این ۱ سال جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش و یک سال نیز معاون برنامه و بودجه و امور مجلس ارتش جمهوری اسلامی ایران بود.

سید محمد اتابک ، وزیر پیشنهادی صمت

سید محمد اتابک کارشناس ارشد مهندسی عمران از دانشگاه میشیگان آمریکا است. در رزومه کاری اتابک مدیرعالمی و نایب رییسی شرکت سیمان تهران، مدیرعاملی و نایب رییسی هیات مدیره شرکت اکباتان، عضویت و ریاست هیات مدیره شرکت‌های مختلف از جمله: سرمایه‌گذاری بانک مسکن، شرکت صدرا و چندین شرکت تولیدی دیگر به چشم می‌خورد.

او همچنین مجری طرح عظیم نواب، بیمارستان‌ها و کارخانجات سیمان و فولاد مختلف در کشور بوده است.

سیدمحمد اتابک که پیش از این مدیرعامل هلدینگ صنایع معدنی کاوه پارس بود (مالک ۶ شرکت سیمانی از جمله تهران ، ایلام و هگمتان، ۴ فولادی مانند کاوه جنوب کیش ، یک شرکت آلومینیومی، دو شرکت معدنی و آهک، ۷ شرکت خدمات مهندسی و…) به عنوان معاون جدید اقتصادی بنیاد مستضعفان و جانشین محمدعلی یزدانجو شد.

اتابک دارای سوابقی چون رئیس هیأت مدیره انجمن سیمان، رئیس هیأت مدیره سیمان تهران، عضو شورای مشورتی وزارت صنایع و مجلس و… است.

 

امین حسین رحیمی، وزیر پیشنهادی دادگستری

امین حسین رحیمی که وزیر دادگستری در دولت سیزدهم بوده است، اکنون به عنوان وزیر پیشنهادی دادگستری دولت چهاردهم نیز به مجلس شورای اسلامی معرفی شده است. او در کارنامه خود مسئولیت هایی مانند معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه و مشاور رئیس قوه قضاییه را به ثبت رسانده است؛ وی همچنین نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی، دادستانی دیوان محاسبات کشور را نیز عهده دار بوده است.

اسکندر مومنی، وزیر پیشنهادی کشور

در لیست اسامی کابینه دولت چهاردهم اسم اسکندر مؤمنی به عنوان وزیر پیشنهادی کشور دیده می شود. در زندگینامه مختصری از او آمده است:

اسکندر مومنی در سال ۱۳۴۱ در قائم‌شهر متولد شد. وی از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷ جانشین فرمانده نیروی انتظامی ایران بوده‌ است.

مؤمنی پیش از آن نیز از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۴ به عنوان جایگزین محمد رویانیان در سمت ریاست پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا (پلیس راهور) مشغول به کار بود. پس از وی تقی مهری جایگزین او در راهور ناجا شد. همچنین مومنی عضویت سپاه پاسداران در زمان جنگ ایران و عراق و فرماندهی نیروی انتظامی خراسان را نیز در سوابق خود دارد. وی معاون عملیات ناجا و از بنیانگذاران پلیس ۱۱۰ کشور بود.او دارای دکترای امنیت ملی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم انتظامی است.

 

عبدالناصر همتی ، وزیر پیشنهادی اقتصاد

عبدالناصر همتی یک اقتصاددان، سیاستمدار و بانکدار ایرانی است. او در سال ۱۳۳۶ در کبودرآهنگ، همدان متولد شد. همتی دارای دکترای اقتصاد از دانشگاه تهران است و در طول دوران حرفه‌ای خود در بخش‌های مختلف اقتصادی و مالی ایران فعالیت داشته است.
او از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ به عنوان رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران فعالیت کرد و پیش از آن نیز در پست‌های مهم دیگری همچون رئیس بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سفیر ایران در چین فعالیت کرده بود.

 

عبدالناصر همتی دارای سوابق متعددی در حوزه‌های اقتصادی، بانکی، و مدیریتی در ایران است. برخی از مهم‌ترین سوابق او عبارتند از:

رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران (۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰) ،رئیس بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران (۱۳۸۵ تا ۱۳۹۲ و ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷)،

مدیرعامل بانک ملی ایران (۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵) ،سفیر ایران در چین (۱۳۹۴ تا ۱۳۹۵)

 

 

غلامرضا نوری قزلجه وزیر پیشنهادی کشاورزی

غلامرضا نوری قزلجه نماینده مجلس نهم و یازدهم بوده، او سابقه معاونت اجرایی رئیس مجلس، کارشناس ارشد سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بستان آباد را نیز در کارنامه خود به ثبت رسانده است.

غلامرضا نوری قزلجه در سال ۱۳۴۹ در قزلجه آذربایجان شرقی متولد شده است.

وی مدرک کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی گرایش سیاست و توسعه کشاورزی، و دکترای اقتصاد کشاورزی گرایش سیاست و توسعه کشاورزی دریافت کرده است.

او پس از فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی در سال ۱۳۷۱ و گذراندن دوران خدمت سربازی، در جهاد سازندگی شهرستان بستان آباد استخدام شد، و در سمت هایی از جمله کارشناسی، ریاست اداره، معاونت و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان فعالیت کرد.

در سال ۱۳۸۵ به عضویت شورای نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان درآمد، و با مدرک کارشناسی ارشد مدیریت کشاورزی به عنوان رئیس کمیته ارتقاء توانمندی های حرفه ای و ساماندهی اشتغال سازمان استان مشغول شد، و به صورت همزمان به عنوان کارشناس ارشد سازمان جهاد کشاورزی استان فعالیت می کرد.

او در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در انتخابات ۱۲ اسفند ماه سال ۱۳۹۰ شرکت کرد، و توانست به عنوان نماینده مردم بستان آباد به مجلس راه یابد.

پس از پایان دوره نهم مجلس به عنوان جانشین قائم مقام وزیر کشاورزی منصوب شد، او همزمان مشاور وزیر جهاد کشاورزی وقت بود، و پس از آن به عنوان معاون ارتباطات حوزه ریاست مجلس و سرانجام به عنوان معاون اجرایی علی لاریجانی منصوب شد، و تا آغاز دوره یازدهم مجلس در این سمت باقی ماند.

نوری قزلجه در یازدهمین دوره انتخابات مجلس نیز ثبت نام کرد، و توانست با جلب اعتماد مردم برای بار دوم راهی مجلس شود.

 

اسکندر مومنی،وزیر پیشنهادی کشور

اسکندر مؤمنی، متولد ۱۳۴۱ در قائم‌شهر است؛ او دارای دکترای امنیت ملی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم انتظامی است.

وی پیش از آن نیز از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۴ به عنوان جایگزین محمد رویانیان در سمت ریاست پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا (پلیس راهور) مشغول به کار بود.

وزیر پیشنهادی کشور سرتیپ پاسدار فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است، که از سال ۱۳۹۷ تاکنون به‌عنوان مشاور رئیس‌جمهور و دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر فعالیت می‌کند.

مؤمنی عضویت سپاه پاسداران در زمان جنگ ایران و عراق را نیز در کارنامه دارد و به‌عنوان یکی از فرماندهان نبردهای جنگل شمال کشور به مبارزه با ضدانقلاب می‌پرداخت.

وی فرماندهی انتظامی استان خراسان و مدتی هم به‌عنوان معاون عملیات ناجا فعالیت کرده و از بنیانگذاران پلیس ۱۱۰ کشور بوده است.

 

سید اسماعیل خطیب، وزیر پیشنهادی اطلاعات

حجت الاسلام سید اسماعیل خطیب وزیر فعلی اطلاعات به عنوان وزیر پیشنهادی اطلاعات در دولت چهاردهم به مجلس معرفی شده است.

وزیر فعلی اطلاعات، متولد سال ۱۳۴۰ در قائنات است،  حضور در درس خارج فقه رهبر معظم انقلاب و آیات عظام فاضل لنکرانی، مکارم شیرازی و مرحوم آیت‌الله حاج آقا مجتبی تهرانی، حضور و فعالیت در اطلاعات عملیات سپاه از سال ۱۳۵۹، فعالیت در وزارت اطلاعات با توجه به آشنایی با موضوعات اطلاعاتی و امنیتی، حضور در دفتر مقام معظم رهبری، ریاست م

 

رکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه و رئیس حراست آستان قدس رضوی از سوابق اجرایی، مدیریتی و فعالیت‌های وی بوده است.

 

حسین سیمایی ،  وزیر پیشنهادی علوم

حسین سیمایی صراف متولد ۱۳۴۷ در مشهد،‌ علاوه بر تحصیلات حوزوی،‌ دارای مدرک دکتری حقوق خصوصی از دانشگاه شهید بهشتی، کارشناسی ارشد رشته حقوق خصوصی از دانشگاه تربیت مدرس و کارشناسی حقوق دانشگاه تهران است.

از شهریور ۱۳۹۸ تا اسفند ۱۴۰۰ (دولت دوازدهم و بخشی از دولت سیزدهم)، پس از محسن حاجی‌میرزایی و پیش از علی بهادری جهرمی، دبیر هیات دولت بوده است و سوابق اجرایی متعددی در وزارت علوم بر عهده داشته است.

فهرست برخی سوابق اجرایی سیمایی صراف :

معاون حقوقی و امور مجلس وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دولت دوازدهم، قائم مقام معاون حقوقی رئیس جمهور در دولت یازدهم، مدیرکل دفتر حقوقی وزرات علوم دولت یازدهم، عضو شورای مرکزی بورس دانشجویان، رئیس ستاد مستندسازی وزرات علوم، عضو ستاد آمایش آموزش عالی، عضو اصلی هیات مرکزی تجدیدنظر تخلفات انتظامی اعضای هیات علمی وزارت علوم، جانشین وزیر علوم در کارگروه ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد و عضو شورای ستاد امور رفاهی اعضای هیات علمی نیز در کارنامه مسئولیت‌های اجرایی سیمایی صراف در مجموعه وزارت علوم به چشم می‌خورد.

سیمایی صراف که وکیل پایه یک دادگستری است در سال‌های گذشته، عضو کمیسیون حقوق مدنی معاونت حقوقی قوه قضائیه، عضو شورای راهبردی تنقیح قوانین مجلس شورای اسلامی و عضو مبلغین معاونت بین‌الملل بعثه حج مقام معظم رهبری (از ۱۳۶۶ تا ۱۳۸۰) بوده است.

وی که اکنون دانشیار دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی است به افتخارات علمی و پژوهشی همچون پژوهشگر برتر دانشگاه در سال ۱۳۹۲، برنده دوره چهارم کتاب سال حوزه علمیه قم، برگزیده دوره هفتم جشنواره بین‌المللی فارابی و رتبه اول بیست و سومین کتاب فصل جمهوری اسلامی ایران دست یافته است.

تاکنون بیش از ۵۰ اثر، اعم از کتاب و مقاله فارسی و انگلیسی توسط سیمایی صراف تالیف شده و چند کتاب دیگر نیز در دست چاپ دارد.