آیت الله سید ابراهیم رئیسی با استقبال امام جمعه و استاندار اردبیل به عنوان هشتمین سفر استانی وارد فرودگاه پارس آباد مغان شد

به گزارش کافه اقتصاد ، رئیس‌جمهوری در جمع خبرنگاران در تشریح اهداف سفر خود به استان اردبیل اظهار کرد: امروز توفیق پیدا کردیم تا در آستانه میلاد نبی مکرم اسلام و همزمان با هفته وحدت به استان اردبیل سفر کنیم که این استان در ولایتمداری و سلحشوری در ردیف استان‌های برجسته کشور است.

سید ابراهیم رئیسی افزود : این استان دارای ظرفیت‌های غنی کشاورزی و گردشگری است و باید این ظرفیت‌ها در جهت توسعه استان بکار گرفته شود.

وی با ادای احترام به سه هزار و ۴۰۰ شهید والامقام استان اردبیل، جانبازان، ایثارگران و خانواده‌های شهدا تصریح کرد: جایگاه اردبیل همواره به عنوان نقطه ایجاد اتحاد و انسجام ملی در ایران اسلامی شناخته شده و نقش بسیاری در توسعه فرهنگ شیعی داشته و چهره‌های فرهیخته بسیار ارزنده‌ای تقدیم جهان اسلام و بشریت کرده است.

رئیس جمهور گفت: شایسته است این جایگاه و پایگاه ارزشمند پاس داشته شده و ضرورت تقویت و توسعه همه‌جانبه استان اردبیل با توجه به پیشینه تاریخی و فرهنگی به شایستگی فراهم آید.

آیت‌الله رئیسی اضافه کرد: ظرفیت‌های کشاورزی استان در بخش آب و خاک  به گونه‌ای است که در طول سال در منطقه می‌توان چندین بار اقدام به کشت و داشت کرد و بر این اساس استان اردبیل بواقع قطب کشاورزی است.

وی تصریح کرد : با استفاده از نظرات مسئولان استانی و کارشناسان ،  ظرفیت ها احصا شده و برای توسعه استان در این بخش‌ها برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت داریم و امیدواریم با اجرای این برنامه‌ها کشاورزی ، گردشگری و صنایع تبدیلی در استان متحول شود.

بازدید رئیس جمهور از مجموعه کشت و صنعت مغان

رئیس جمهور از مجموعه کشت و صنعت مغان بازدید، و بر حمایت دولت از پیشرفت و آبادانی این مجموعه بزرگ کشاورزی تاکید کرد.

آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی پس از ورود به شهرستان پارس‌آباد مغان، بلافاصله عازم محل مجموعه کشت و صنعت مغان شد و ضمن بازدید از این مجموعه، با گزارش مسئولان در جریان طرح توسعه تولیدات زراعی، باغی، دامپروری و صنعتی آن قرار گرفت.

رئیس جمهور در جریان این بازدید با اشاره به ظرفیت‌های گسترده کشاورزی و اشتغال‌زایی مجموعه کشت و صنعت مغان گفت: دولت خود را موظف می‌داند با حداکثر توان از رونق فعالیت‌ها و افزایش میزان اشتغال در این مجموعه حمایت کند.

آیت‌الله رئیسی گفت: هیچ دلیلی برای ایجاد توقف و کُندی در فعالیت‌های شرکت کشت و صنعت مغان وجود ندارد و دولت از ارتقا و پیشرفت این مجموعه حمایت می‌کند.
دکتر رئیسی گفت: شرکت کشت و صنعت مغان باید بخشی از ظرفیت‌ها و درآمدهای خود را برای انجام مسئولیت‌های اجتماعی در قبال استان و بهبود وضعیت مردم منطقه استفاده کند.

تکمیل راه‌آهن میانه – اردبیل با جدیت دنبال شود

رییس جمهوری گفت: امیدواریم به دنبال اقداماتی که انجام شده، باقیمانده پروژه راه آهن میانه اردبیل با جدیت دنبال شده و ظرف مدت یک سال تا یک سال و نیم این پروژه افتتاح شود.

آیت الله رییسی امروز جمعه و در ادامه بازدید از پروژه‌های استان اردبیل از پروژه راه آهن میانه – اردبیل بازدید و در جریان‌ آخرین وضعیت پیشرفت آن قرار گرفت.

رییس جمهوری در جریان بازدید از این پروژه ریلی گفت: اجرای این پروژه بیش از دو دهه طول کشیده و انتظار مردم اردبیل نسبت به شروع به‌کار این پروژه متاسفانه طولانی شده است. من فکر می‌کنم انشاءالله باید کار متفاوتی برای تکمیل این پروژه صورت بگیرد.

رییس دولت سیزدهم با بیان اینکه پروژه‌ راه‌آهن اردبیل بسیاری از مسائل استان را حل می‌کند، گفت: امیدواریم به دنبال کاری که انجام شده بخشی از کار که مانده است با جدیت دنبال شود و ظرف مدت یک سال تا یک سال و نیم تکمیل شود. البته دوستان قول داده‌اند که زودتر از این افتتاح شود ولی من با احتیاط می‌گویم یک سال به بهره‌برداری می‌رسد.

رییسی در پاسخ به سوالی درباره بازدیدهای امروز خود و دیدارهایش با مردم استان اردبیل اظهار کرد: ارتباط با مردم و اطلاع پیدا کردن از دیدگاه‌ها و خواسته‌های مردم برای من و همکارانم غنیمت است. ان‌شاءالله بتوانیم خواسته‌های مردم را دنبال کنیم. مهم اجرای خواسته مردم است.

وی ادامه داد: ما در این سفر و سفرهای دیگر با افتتاح و آغاز به کار به آن معنا که بخواهیم کلنگی بر زمین بزنیم و بگوییم یک پروژه شروع شد، مواجه نیستیم. ما با پروژه‌های نیمه‌تمام بسیاری مواجه هستیم و این پروژه‌ها مردم را به ستوه آورده است. در هر منطقه‌ای که می‌رویم می‌بینیم که پروژه‌ها نیمه تمام مردم را عصبانی کرده و امیدواریم بتوانیم در این سفرها برخی از انتظار مردم را برآورده کنیم.

عملیات ساخت راه آهن میانه- اردبیل از اوایل سال ۹۲ شروع شده است. این پروژه ریلی ۱۷۵ کیلومتری دارای ۸ ایستگاه است که از این تعداد دو ایستگاه تشکیلاتی در اردبیل و میانه واقع شده است. برای این مسیر همچنین ۳ ایستگاه مسافری و ۳ ایستگاه فنی پیش بینی شده در حال احداث است.

ساختمان ایستگاه اردبیل به صورت دو طبقه اسکلت فلزی با طراحی مدرن در ۴۸۰۰ متر مربع زیربنا و ۹۸ درصد پیشرفت است. ساختمان های فاز ۱ ، ۴۸ هزار مترمربع زیربنا دارد و ۸۲ درصد پیشرفت داشته است.

بر اساس این گزارش کل ساختمان‌های ایستگاه‌ها با ۲۴ هزار و ۵۰۰ متر مربع زیربنا و ۶۴ درصد پیشرفت داشته است. پیشرفته کل ایستگاه‌ها با احتساب ایستگاه‌های بین راهی ۷۷ درصد پیشرفت داشته است.

حداکثر سرعت طراحی قطار مسافری ۱۶۰ کیلومتر در ساعت برای قطار مسافری و ۱۲۰ کیلومتر در ساعت برای قطار باری است.

۴۰ درصد این مسیر در مناطق کوهستانی است و ۴۰% در تپه ماهور و ۲۰% در دشت واقع شده است.

این پروژه که میزان پیشرفت فیزیکی زیرسازی آن بیش از ۹۰ درصد است، دارای ۲۴ کیلومتر تونل و بیش از ۴۳۰۰ متر پل است.ریل گذاری فاز یک ۴۱ درصد تاکنون پیشرفت داشته است . تاکنون دو هزار و ۷۸۰ میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده است.