قیمت جهانی مواد غذایی در بحبوحه اختلالات عرضه، تعطیلی کارخانه ها و تنش های سیاسی به بالاترین حد خود در 10 سال اخیر رسید.

به گزارش کافه اقتصاد به نقل از راشاتودی ، بر اساس آخرین گزارش فائو/سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO)، قیمت مواد غذایی به اوج جهانی جدید و به بالاترین سطح خود از ماه جولای ۲۰۱۱ رسیده و از افزایش ۳۰ درصدی ثبت شده در سال گذشته نیز بالاتر رفته است.

شاخص قیمت موادغذایی سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد، که قیمت‌های بین‌المللی سبد کالاهای غذا را دنبال می‌کند، نشان داد که در ماه اکتبر، هزینه یک سبد غذا نسبت به ماه قبل ۳ درصد افزایش داشته است.

بر اساس گزارش‌ها، این قیمت‌ها به دلیل قیمت‌های بالای کالاها، اختلال های عرضه جهانی و تعطیلی کارخانه‌ها و تنش‌های سیاسی افزایش یافته است. شاخص قیمت غلات فائو ۳.۲ درصد رشد داشت در حالی که قیمت گندم به دلیل کاهش برداشت از صادرکنندگان بزرگ مانند کانادا، روسیه و ایالات متحده ۵ درصد افزایش یافت. این سازمان دریافت که قیمت‌های بین‌المللی سایر غلات اصلی افزایش یافته است.

 قیمت روغن گیاهی در ماه اکتبر به بالاترین میزان افزایش خود یعنی ۹.۶ درصد رسید و چهارمین ماه متوالی افزایش قیمت را رقم زد. فائو گفت که قیمت روغن گیاهی تا حد زیادی تحت تاثیر نگرانی های مداوم در مورد کاهش تولید در مالزی به دلیل کمبود مداوم نیروی کار مهاجران است.

در همین حال، قیمت لبنیات با افزایش ۲.۵ درصدی مواجه شد، در حالی که قیمت گوشت ۰.۷ درصد کاهش یافت که سومین کاهش ماهانه را داشت. پس از شش ماه افزایش متوالی، قیمت شکر نیز به دلیل محدودیت تقاضای جهانی و مازاد بالای صادرات، ۱.۸ درصد کاهش یافت.

  • منبع خبر : راشاتودی