عضو هیات‌رئیسه اتاق اصناف ایران درباره تاثیرات مختلف همه‌گیری کرونا بر کسب‌وکار کشور عنوان کرد: بحران همه‌گیری کرونا در حدود دو سال گذشته در دنیا چالش‌های فراوانی را در حوزه‌های مختلف ایجاد کرده است. در کشور ما نیز این بیماری بیشترین تاثیر خود را در حوزه کسب‌وکار و اصناف نشان داد. در ایران بسیاری از مشاغل تحت تاثیر این بیماری زیانده شدند، تعدیل نیرو انجام دادند، مجبور به تعطیلی مقطعی کسب‌وکار شدند و حتی در موارد زیادی ناگزیر از لغو پروانه کسب شدند.

به گزارش کافه اقتصاد از اتاق اصناف ایران، رسول جهانگیری در گفت‌وگو با صمت در عین حال به یک تاثیر مثبت محدودیت‌های کرونایی برای کسب‌وکار کشور اشاره کرد و گفت: در کنار این مشکلات و چالش‌ها، این همه‌گیری اثرات مثبتی نیز در تغییر رویکرد بازار به شکل نوین آن داشت. این وضعیت بحرانی باعث شد اصناف و کسبه خود را به فعالیت سنتی محدود نکنند و با شرایط جدید تطبیق یابند.

وی افزود: اصناف در این مدت برای جبران زیان ناشی از محدودیت‌های کرونایی، تجربه‌های جدی‌تری در زمینه فروش غیرحضوری و استفاده از فضای مجازی داشتند و برخی از مشاغل توانستند با همین شیوه دوام بیاورند.

جهانگیری در این زمینه تاکید کرد: متولیان و دست‌اندرکاران صنوف نیز در مواجهه با شرایط جدید تلنگری خوردند که با بروز بحران‌های مختلف، باید شیوه مدیریت را تغییر داد و توجه بیشتری به کسب‌وکارهای جدید در این حوزه کرد.

عضو هیات‌رئیسه اتاق اصناف ایران بیان کرد: ما پیش از کرونا با مقاومت‌هایی از سوی مشاغل سنتی در قبال شیوه‌های نوین کسب‌وکار مواجه بودیم که روند ورود این کسب‌وکارها را به نظام اقتصادی دشوار می‌کرد‌ اما با شیوع ویروس کرونا، این کسب‌و‌کارهای نوین نه دیگر به شکل یک انتخاب، که به‌عنوان یک ضرورت مطرح شد.

وی درباره این موضوع خاطرنشان کرد: به این ترتیب دیدیم بسیاری از صاحبان کسب‌وکارهای سنتی نیز به‌سرعت خود را با استفاده از شیوه‌های نوین هماهنگ کردند تا بتوانند سهمی از بازار کسب‌وکار کرونازده کشور داشته باشند. درواقع کرونا مسیر رسیدن به هدف نهایی رونق کسب‌وکارهای نوین را که شاید سال‌ها به طول می‌انجامید کوتاه کرد و باعث تغییر دیدگاه‌ها درباره آن شد.

جهانگیری در ادامه درباره برنامه دولت در راه‌اندازی اینترنت ملی و ارتباط آن با فضای کسب‌وکار کشور خاطرنشان کرد: درباره طرح صیانت از کاربران فضای مجازی و مطرح شدن موضوع اینترنت ملی نیز باید گفت نیت صیانت از کاربران محترم است اما دست‌اندرکاران باید توجه داشته باشند اقداماتی از این دست، فعالیت‌های مردم را آن هم پس از سپری کردن دوران سخت کرونا تحت تاثیر قرار ندهد. از این رو، ضمن تلاش برای امنیت فضای مجازی و اینترنت در کشور، نباید به شکلی عمل کنیم که ارتباط کاربران حوزه کسب‌وکار با بازارهای جهانی و فعالیت‌های بین‌المللی قطع شود.

عضو هیات‌رئیسه اتاق اصناف ایران گفت: اینکه چه تصمیمی در این باره اتخاذ می‌شود برعهده تصمیم‌گیران آن است اما ساز‌ و کارها باید به نحوی باشد که فعالیت فعالان کسب‌وکار کشور با مشکل روبه‌رو نشود و کسب‌وکار در دوران پساکرونا به بهترین شکل ممکن رونق بگیرد.

  • منبع خبر : اتاق اصناف ایران