به گزارش کافه اقتصاد ، «مجید عشقی» امروز (یکشنبه) در نشست خبری که در محل سازمان بورس برگزار شد در جمع خبرنگاران اعلامکرد: امیدوارم با توجه به نوساناتی که از سال گذشته در بازار شاهد بودیم به زودی بتوانیم نوسانات را به حداقل برسانیم.
وی افزود: با تلاش های سازمان بورس، مجموعه سیاست گذاری دولت و مجلس و کمک رسانه ها و فعالان بازار سرمایه، در راستای شفافیت و ثبات بازار تلاش می کنیم.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: اصلاح ساختارها و رایزنی ها در خصوص بودجه ریزی و سیاست گذاری از جمله فعالیت هایی هستند که در دستور کار ما قرار گرفته است.
وی به آخرین تصمیمات اتخاذ شده در زمینه دامنه نوسان در بورس اعلام کرد: سازمان بورس در حال بررسی ابعاد مختلف دامنه نوسان هستند تا تصمیمات لازم متناسب با شرایط بازار اتخاذ شود.
عشقی با تاکید بر اینکه بهترین اقدام در این زمینه این است تا همچون بورسهای بزرگ دنیا از دامنه نوسان پویایی برخوردار باشیم، گفت: اکنون بازار در وضعیت نامتعادلی قرار دارد و در صورتی که عدم وجود دامنه نوسانف نوسانات حاکم در بازار با شتاب بیشتری همراه می شود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به بررسی حذف دامنه نوسان در هیات مدیره سازمان اشاره کرد و گفت: روشهای مختلفی برای باز کردن دامنه نوسان وجود دارد، در این زمینه میتوان به باز کردن دامنه نوسان برای سهام شرکتهایی اشاره کرد که از تعادل و بازارگردان مناسبی برخورداند.
وی با بیان اینکه اکنون بحث دامنه نوسان به عنوان جدی بازار سرمایه تلقی می شود و نمی توان یکباره آن را برداشت، بنابراین باید تلاش شود تا به صورت تدریجی و از صنایعی که دارای ثبات معاملاتی و وضعیتی مثبت هستند آن را اجرایی کنیم.
عشقی با اعتقاد بر اینکه حذف دامنه نوسان با اثرات مختلفی در سهام مختلف همراه خواهد بود، اظهار داشت: حذف دامنه نوسان از کلیت بازار اقدامی دشواری خواهد بود و انجام آن به طور حتم با تبعات زیادی همراه می شود.
حذف قیمت گذاری دستوری
وی با اشاره به قیمت گذاری دستوری گفت: اکنون با توجه به اقدامات صورت گرفته و تلاش های انجام شده از سوی دولت و سازمان بورس، قیمت گذاری دستوری از سایر کالاهای بورس کالا حذف شده است که این صنایع سهم بزرگی از بورس را به خود اختصاص می دهند.
عشقی با تاکید بر اینکه این مسیر باید ادامه پیدا کند و تلاش خود را برای لغو قیمت گذاری در سایر کالاها انجام خواهیم داد، افزود: چالش صنایع حاضر در بورس منحصر به قیمت گذاری دستوری نیست، در این مسیر برخی از فرآیندها مشکل دار هستند که باید در صدد رفع آنها هم برآییم.
رییس سازمان بورس با بیان اینکه در بخش پالایشگاهها از دولتی بودن آن رنج می بریم، گفت: اکنون صادرات محصولات پالایشگاه ها توسط دولت انجام میشود، در حالی که این پالایشگاه خصوصی شده اند و ۸۰ درصد آن دیگر در اختیار دولت قرار ندارد.
وی معتقد است که برخی از صنایع با چالش های دیگری در این بازار همراه هستند و نمی توان آن را فقط به بحث قیمتت گذاری دستوری ربط داد.
عشقی اعلام کرد: برای مثال در صنعت خودرو فقط با مشکل قیمت گذاری دستوری همراه نیستیم بلکه در این مجموعه با برخی مشلات در زمینه ساختار مدیریتی و مالی مواجه هستیم که باید آنها را مورد اصلاح قرار داد.
عضو شورای عالی بورس تاکید کرد: بحث قیمتگذاری دستوری و لغو آن را از طریق رایزنیها با سیاستگذاران مختلف انجام میدهیم.
واگذاری اموال مازاد دولت از طریق بازار سرمایه
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه آیا واگذاری اموال مازاد دولت از طریق بازار سرمایه انجام می شود یا خیر، گفت: اموال مازاد دولت ، املاک و مستغلات مازاد دولت است که فعالیت اصلی آن توسط سازمان خصوصی سازی و وزارت اقتصاد در حال پیگری است.
عشقی با بیان اینکه براساس صحبتهای انجام شده قرار است تا واگذاری املاکی که امکان عرضه آن در بورس کالا وجود دارد به طور حتم از طریق این بازار انجام شود، گفت: در وضعیت فعلی از نظر زیرساختی با مشکلی مواجه نیستیم، همچنین توافقی با وزارت اقتصاد انجام شده است که در دستورالعمل های مربوطه قرار است تا این واگذاری از طریق بورس و نیز سامانههای دولت انجام شود.
رییس سازمان بورس افزود: اکنون مذاکرات در حال انجام ، اموالی که امکان پذیریش در بورس کالا وجود دارد از طریق بورس وجود دارد.
- نویسنده : شبنم قربانی
- منبع خبر : ایرنا
Monday, 7 October , 2024