تجارت خارجی کشور در 6 ماهه سال جاری با 13.2 درصد افزایش در ارزش به رقم 50 میلیارد و 282 میلیون دلار رسید.

به گزارش کافه اقتصاد از گمرک ایران میزان وزنی تجارت خارجی کشور در نیمه اول سال جاری به میزان ۶۸ میلیون و ۱۰۳ هزار تن بوده است .

این گزارش با تشریح میزان تجارت خارجی کشور در ۶ ماهه اول امسال در خصوص آمار صادرات غیرنفتی می افزاید : در این مدت ۵۱ میلیون و ۷۸۳ هزار تن کالا به ارزش ۲۴ میلیارد و ۲۵۱ میلیون دلار صادر شد که این میزان صادرات از حیث وزن ۱۲٫۵ درصد کاهش و به لحاظ ارزش ۱۳٫۳۲ درصد افزایش نشان می دهد.

این گزارش در خصوص میزان واردات در ۶ ماهه امسال می افزاید : در این مدت ۱۶ میلیون و ۳۲۰ هزار تن کالا به ارزش ۲۶ میلیارد و ۳۱ میلیون دلار وارد شد که از حیث وزن ۱۴٫۷۲ درصد کاهش واز لحاظ ارزش ۱۳٫۱۵ افزایش داشت .

این گزارش در خصوص ۵ قلم عمده صادارت در ۶ ماهه امسال گفت : پروپان مایع شده ، متانول ، بوتان مایع شده ، گاز طبیعی مایع شده و پلی اتیلن گرید فیلم ۵ قلم اول کالاهای صادراتی در این مدت بودند که به ترتیب ۲ میلیارد و ۱۷ میلیون دلار ، یک میلیارد ۳۳۵ میلیون دلار ، یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون دلار ، ۹۷۷میلیون دلار و ۹۷۶ میلیون دلار از ارزش کل صادرات را به خود اختصاص دادند .

حدود ۲۶٫۵ درصد از ارزش کل کالاهای صادراتی ایران در این مدت به ۵ قلم کالای فوق الذکر اختصاص داشت .

این گزارش می افزاید : کشورهای عمده مقصد کالاهای صادارتی ایران شامل چین با ۷ میلیارد و ۸۴۲ میلیون دلار، عراق با ۳ میلیارد و ۳۸۲ میلیون دلار، امارات ۳ میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار ، ترکیه با ۲ میلیارد و ۶۲۶ میلیون دلار و هند ۹۰۴ میلیون دلار بود.

بر اساس این گزارش ۵ قلم اول کالاهای وارداتی به کشور در نیمه اول امسال شامل برنج به ارزش یک میلیارد و ۲۱۸ میلیون دلار ، گندم معمولی یک میلیارد و ۱۹۱ میلیون دلار ، ذرت دامی یک میلیارد و ۱۷۱ میلیون دلار ، دانه سویا ۹۲۵ میلیون دلار و گوشی تلفن همراه ۸۶۷ میلیون دلار بوده است .

۵ قلم اول کالاهای وارداتی حدود۲۰٫۶۳ درصد ارزش کل واردات را در این مدت به خود اختصاص داد.

این گزارش در خصوص ۵ کشور اول مبداء واردات در ۶ ماهه امسال تشریح کرد: در این مدت امارات متحده عربی با ۷ میلیارد و ۲۰۶ میلیون دلار ، چین با ۶ میلیارد و ۸۴۶ میلیون دلار ترکیه با ۲ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار ، هند با یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار و فدراسیون روسیه با ۸۷۶ میلیون دلار ۵ کشور اول مبداء واردات بوده اند .