دبیر انجمن متخصصان عفونی کشور به بیان توصیه‌هایی برای حاجیان بازگشته از سرزمین وحی و اطرافیانشان پرداخت.

آمیتس رمضانی همزمان با بازگشت حجاج از سرزمین وحی به بیان توصیه‌هایی به این افراد و اطرافیانشان پرداخت و گفت: هنگامی که هوا گرم است امکان درگیری به عفونت‌های گوارشی از جمله مسمویت غذایی و مصرف میوه و سبزی آلوده تا ابتلا به ویروس‌هایی که سبب علائم گوارشی می‌شود، بیشتر است، بنابراین هنگامی که حجاج از سرزمین وحی به کشور باز می‌گردند باید به شست‌شوی دست‌هایشان بسیار اهمیت دهند چرا که اصلی‌ترین راه انتقال عفونت‌های گوارشی از طریق مصرف مواد غذایی آلوده و استفاده از مواد غذایی با دست آلوده و به طورکلی از طریق دهان است.

این متخصص بیماری‌های عفونی گفت: ممکن است عده‌ای از حاجیان سن بالا داشته باشند و عفونت‌های گوارشی در افرادی که سنشان بالا است با علائمی نظیر تب همراه نیست و اغلب موجب بی حالی می‌شود، فرد مسن با ۲ مرتبه بیرون روی و یا تهوع شدیدا دچار بی‌حالی می‌شود و این در حالی است که افراد جوان به راحتی می‌توانند این عفونت‌ها را پشت سر بگذارند، اما از آنجایی که معمولا افراد مسن دچار بیماری‌های زمینه‌ای هستند هنگام ابتلا به عفونت‌های گوارشی به سرعت دچار کمبود آب و الکترولیت می‌شوند که می‌تواند بی حالی شدید در حد رفتن به وضعیت شوک ناشی از کم آبی را موجب شود.

رمضانی با تاکید بر اینکه حاجیانی که سن بالایی دارند باید عفونت‌های گوارشی را جدی بگیرند، افزود: آب و الترولیت از دست رفته این افراد باید به سرعت جبران شود و از این رو آن‌ها در مواجهه با این عفونت‌ها باید به مراکز درمانی مراجعه کنند و سرم درمانی شوند و گمان نکنند که با گذشت زمان بهبود پیدا می‌کنند چرا که از دست دادن آب و الکترولیت برای افراد مسن به ویژه در فصل گرما که بدن در حالت عادی هم آب و الکترولیت از دست می‌دهد، خطرناک است و می‌تواند موجب شوک ناشی ار کم آبی شود.

وی ضمن اشاره به اینکه درست است که در رابطه با بیماری کووید وضعیت خوبی داریم، اما به هر حال این بیماری همچنان وجود دارد و بنابراین نمی‌توان عفونت‌های تنفسی نظیر کرونا را نادیده گرفت، ادامه داد: هر کجا که تجمع باشد نظیر مراسم بازگشت حجاج قطعا امکان ابتلا به عفونت‌های تنفسی هم وجود دارد و از این رو باید شیوه‌نامه‌های بهداشتی برای پیشگیری از این بیماری‌ها هنگام شرکت در این مراسم‌ها جدی گرفته شود.

دبیر انجمن متخصصان عفونی کشور با بیان اینکه بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در فصل گرما شیوع بیشتری دارند، افزود: از جمله این بیماری‌ها می‌توان به تب کریمه کنگو اشاره کرد، افرادی که ذبح دام انجام می‌دهند باید نسبت به این بیماری توجه کامل داشته باشند و اگر در این مراسمات قصد ذبح دام به صورت شخصی و داخل منزل را دارند باید بسیار مراقب باشند چرا که دام آلوده به تب کریمه کنگو علامتی ندارند و می‌تواند به راحتی و از طریق ترشحات و خون فرد ذبح کننده و چنانچه گوشتش به صورت تازه مصرف شود همه افرادی که آن گوشت را مصرف می‌کنند را آلوده کند.

این پزشک متخصص با تاکید بر اینکه بهتر است ذبح دام از مسیر دامپزشکی انجام شود و به صورت شخصی صورت نگیرد، متذکر شد: در حال حاضر گرمای هوا و فعالیت کنه‌ها احتمال ابتلا به تب کریمه کنگو را بالا برده و بهتر است دام از کشتکارگاه‌های صنعتی تهیه شود چرا که این کشتارگاه‌ها دام را در دمای ۴ درجه نگه می‌دارند که ویروس طی ۲۴ ساعت در این دما از بین می‌رود و اگر قرار است به هر طریقی دام به صورت شخصی ذبح شود در درجه اول باید فرد ذبح کننده پوشش کامل داشته باشد و پوستش با بدن دام برخورد نداشته باشد و قطعه قطعه کردن گوشت نیز حتما باید با دستکش انجام شود و پس از آن هم گوشت باید به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نه فریزر بماند تا اگر آلوده به ویروس است، پاک شود، نکته مهم دیگر این است که گوشت قبل از مصرف باید به طور کامل پخته شود و خونی داخلش نماند چرا که پختن گوشت موجب از بین رفتن ویروس می‌شود.