مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: نتیجه تحقیق‌ها حاکیست قصه‌گویی موجب آموزش اخلاقیات، تقویت خلاقیت، سرگرم‌کننده، تقویت مهارت بیشتر گوش دادن، تقویت مهارت‌های ارتباطی و در مجموع ابزار ارتقاء کیفیت زندگی انسان‌ها مخصوصا در حوزه کودک و نوجوان است.

حامد علامتی در آیین پایانی جشنواره قصه‌گویی منطقه‌ ۵ به میزبانی کانون استان تهران، گفت: قصه و قصه‌گویی پلی مستحکم میان انسان‌هاست. هر نژاد و قومیتی که مخاطب قصه قرار می‌گیرد پا به عالم خیال می‌گذارد و همراه با شخصیت‌های قصه اتفاق‌ها را تجربه می‌کند و ماجراجو می‌شود.

وی ادامه داد: زمانی که فناوری دنیا را تسخیر نکرده بود و انسان‌ها به اینترنت دسترسی پیدا نکرده بودند، قصه‌ها نقل محفل‌های شب‌نشینی مردم بودند و بهانه می‌شدند برای کنار هم بودن. امروز هم که بشر قله‌های پیشرفت را طی کرده و به اقیانوس اطلاعات دست پیدا کرده قصه‌گویی همچنان هنری مهم است.

علامتی تصریح کرد: شاید قصه‌ها مثل قبل نباشد و بشر به سمت فردگرایی و تنهایی پیش رفته باشد اما قصه‌گویی توانسته در جامعه امروز مسیر خود را پیدا کند. درواقع این هنر توانسته جایگاه خودش را در ذهن آدمی باز کند و این اعجاز هنر است.

مدیرعامل کانون گفت: چه بسیار بچه‌هایی که با شنیدن قصه از زبان پدر و مادرها و یا پدربزرگ و مادربزرگ‌ها بهره بردند، نویسندگانی که با دغدغه رشد کودکان و نوجوانان قلم به دست می‌گیرند و به محتوای تازه فکر می‌کنند و هنرمندانی که برای رشد خود از میان همه هنرهای ارزشمند، قصه‌گویی را انتخاب می‌کنند. اینها می‌دانند رازی در قصه‌ها وجود دارد که خداوند در کتاب‌های آسمانی آنها را به کار برده است و ما حدود ۲۸۰ قصه قرآنی داریم.

علامتی با بیان اینکه هنر قصه‌گویی یکی از ابزارهای ارتقا زندگی کودک و نوجوان است ادامه داد: قصه زمانی چهره نقالی به خود می‌گیرد، زمانی شکل پرده‌خوانی و زمانی هم شکل مقتل‌خوانی دارد و گاهی هم به شکل قصه‌گویی ساده بروز پیدا می‌کند.

وی اظهار کرد: نتیجه تحقیق‌ها حاکی از این است که قصه‌گویی موجب آموزش اخلاقیات، تقویت خلاقیت، سرگرم‌کننده، تقویت مهارت بیشتر گوش دادن، تقویت مهارت‌های ارتباطی و در مجموع ابزار ارتقاء کیفیت زندگی انسان‌ها مخصوصا در حوزه کودک و نوجوان است.

مدیرعامل کانون ادامه داد: کانون پرورش فکری همیشه تلاش کرده است در حوزه‌های فرهنگی قدم بردارد و جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با سابقه درخشانی که دارد توانسته عهده‌دار ترویج قصه در میان بخشی از کودکان و نوجوانان باشد.

وی افزود: قصه‌گویی از پایه‌ترین فعالیت‌های مربیان است که بازنگری شده و در ادامه رشد و گسترش پیدا کرده است. ما امروز با نسل توانمند قصه‌گویان مواجه هستیم که چراغ قصه‌گویی را روشن نگه داشتند.

مدیرعامل کانون بیان کرد: علاقه‌مندی نوجوانان به قصه‌گویی نشان‌دهنده این است که قصه‌گویی علاوه بر کارکردهای انتقال معنا، پرورش ذهن، افزایش تمرکز و تقویت زبان بدن بسیار لذت‌بخش و شیرین است.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش، علامتی در پایان صحبت‌های خود ضمن قدردانی از استان‌های مهمان و میزبان در این مرحله از جشنواره، هیات داوران و حاضران در برنامه گفت: امیدوارم سنت قصه‌گویی اعتلای بیشتری داشته باشد و فرهنگ قصه‌گویی رشد معناداری پیدا کند.

در پایان این مراسم سودابه امینی بیانیه هیات داوران را خوانش کرد و در ادامه برگزیدگان معرفی شدند.

برگزیدگان بخش مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها

احمدی کریمی از استان خراسان شمالی با قصه‌ «پلنگ و دایی گربه»

زهرا گرمابه از استان گلستان با قصه «مهمان‌های ناخوانده»

فاطمه موسوی از استان البرز با قصه «دفتر جهان‌نما»

زینب شکیبا از استان تهران با قصه «ایوب»

محترم ترحمی از استان سمنان با قصه «چرخ‌های جورواجور»

برگزیدگان بخش زبان اشاره

المیرا پارسا از استان تهران با قصه «خوب شد، بد شد»

برگزیدگان بخش آیینی سنتی نوجوان

ثنا اکبرزاده از استان تهران با قصه «سفر بیژن به توران»

مهسا یحیوی از استان مازندران با «نقل بیژن و منیژه»

محمدمهدی مرادی از استان مازندران با قصه «گذر سیاوش از آتش»

تقدیری بخش آیینی سنتی نوجوان

سمانه موسوی از استان البرز با قصه «فرزند ایران زمین»

احسان عبداللهی از استان تهران با قصه «پوریای ولی»

پریا طاهری از استان گیلان با نقل «رستم و سهراب»

فاطمه حصاری از استان خراسان شمالی با نقل «سهراب و گردآفرید»

طهورا میاری از استان مازندران با قصه «رزم رستم و خاقان چین»

برگزیدگان بخش آیینی سنتی بزرگسالان

فاطمه زارعی از استان گیلان با قصه «نبرد دیو سپید»

حسین غلامی از استان مازندران با قصه «انتقام بستور از بی درفش»

امیر تنها از استان گیلان با «نقل رودابه و کک کوهزاد» و سیدرضا آل‌داوود از سمنان با «نقل گردآفرید»

تقدیری بخش آیینی سنتی بزرگسالان

محمد محزون از استان خراسان شمالی با نقل «افراسیاب»

صبا گوهری از استان مازندران با قصه «نبرد سهراب و گردآفرید»

فاطمه جمالی باشی از استان سمنان با قصه «گذر سیاوش از آتش»

برگزیدگان بخش ملی نوجوان

مهدیس اخلاقی از استان البرز با قصه «لولوی‌ آوازه‌خوان»

کیارش رهبری از استان سمنان با قصه «تیرانداز جوان»

آرینا نوذری از استان البرز با قصه «پسر جنگل‌کوه»

یگانه طبسی از استان گلستان با قصه «شاه میداس و انگشتان جادویی»

آنیتا اصغری از استان تهران با قصه «استاد محمد پینه‌دوز»

تقدیری بخش ملی نوجوانان

آناهیتا قربانی از استان گلستان با قصه «پادشاه هنرمند»

تینا جواهری کیا از استان تهران با قصه «پیراهن بی‌بی نازنین»

ریحانه وحدانی حصاری از استان خراسان شمالی با قصه «ببین و نپرس»

ترانه شیرزادی از استان مازندران با قصه «مرغنه جنگی»

برگزیدگان بخش ملی بزرگسالان

الهه تاجیک از استان تهران با قصه «گلاب خاتون و دنیا»

مریم مهدی‌پور از استان البرز با قصه «دلواپس‌شاه»

معصومه شهریاری از استان گلستان با قصه «همیشه پشیمان»

بیست‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی منطقه ۵ کشوری با حضور ۷۸ قصه‌گو از استان‌های البرز، گیلان، خراسان شمالی، سمنان، تهران، گلستان و مازندران به مدت سه روز از ۲۸ تا ۳۰ آبان ۱۴۰۱ به میزبانی استان تهران برگزار شد.

سودابه امینی، پروانه کیانیان و فریبا حبیبی داور بخش ملی، وحیده نظری داور بخش زبان اشاره و فهیمه باروتچی داور بخش آیینی سنتی این مرحله از جشنواره بیست‌وچهارم قصه‌گویی بودند.

بیست‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی منطقه پنج کشوری روز ۳۰ آبان ۱۴۰۱ در سالن غدیر مرکز آفرینش‌های فرهنگی‌هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به کار خود پایان داد.